Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vistaco's

Vistaco’s

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de guacamole

Voor de tortilla’s

Voor de vis

Bereiding

  1. Halveer voor de guacamole de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Stamp in een vijzel het knoflookteentje met
    een beetje zout fijn. Voeg de avocado toe en stamp tot een mooie guacamole. Voeg het limoensap en de gehakte koriander toe.

  2. Meng voor de tortilla’s de chipotle met de olie en wrijf de tortilla’s in met dit mengsel. Bak de tortilla’s in een hete pan ca. ½ minuut per zijde. Houd warm in een opgevouwen theedoek.

  3. Verhit een flinke laag olie (ca. 1,5 cm) in een ruime pan. Roer de bloem en het koude water en een snuf zout kort tot een beslag, er mogen klontjes in zitten. Snijd de vis in gelijke repen van ca. 1 cm breed en wentel ze in het beslag. Frituur de vis, eventueel in porties, goudbruin en krokant in de hete olie.

  4. Smeer op elke tortilla een flinke lepel van de guacamole en leg er wat stukjes vis op. Maak af met zwarte boontjes, rode ui, tomaat en hot sauce.

Per portie: 590 kcal | 39 g koolhydraten | 22 g eiwit | 36 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)