Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in repen. Meng de pompoenrepen met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pompoen over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster de pompoen ca. 10 minuten in de oven.
  2. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de vongole in koud water. Gooi kapotte exemplaren weg. Was de citroen en rasp de schil eraf. Pel de ui en snijd hem in ringen. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in dunne ringen.
  3. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en de venkel ca. 2 minuten. Voeg de vongole en de witte wijn toe en stoof de vongole afgedekt ca. 6 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de vongole direct met de geroosterde pompoen.

Foto’s: foodies