Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Bord met Vrijeheidssoep 2025

Vrijheidssoep 2025 – Minestrone met boerenkool en witte bonen

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 35 minuten wachttijd35 min. wachttijd

Al zes jaar eten we op 5 mei de Vrijheidssoep. Dit jaar is hij gemaakt door Jet van Nieuwkerk en haar oma. Wij delen het recept met je, zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met deze heerlijke soep!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Al zes jaar eten we op 5 mei de Vrijheidssoep. Dit jaar is hij gemaakt door Jet van Nieuwkerk en haar oma. Wij delen het recept met je, zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met deze heerlijke soep!
Serveertip
Serveer de soep met een flinke lepel peterseliepesto bovenop en knapperige croutons. Bekijk hier het recept!

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de knoflook, prei, courgette, wortel en bleekselderij toe en bak 5-7 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1-2 minuten mee.

  4. Voeg dan het blik tomaten toe, samen met oregano, tijm, laurierblaadjes en een snufje suiker. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.

  5. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.

  6. Voeg de boerenkool/palmkool toe.

  7. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.

  8. Voeg de kikkererwten of witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten doorkoken.

  9. Haal de laurierblaadjes uit de soep.

  10. Roer de verse basilicum erdoor en/of gebruik dit als garnering.

Beeld en receptuur: Jet van Nieuwkerk en Jeanne van Munster

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (5 stemmen)