
Wafels met gefrituurde kip
Gemiddeld
ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Het festivalseizoen is eindelijk aangebroken! Of je nou de hort op gaat of niet, met de recepten kun je ook thuis genieten van dat lekkere festivalvoedsel.
Lees verder onder de advertentie
Het festivalseizoen is eindelijk aangebroken! Of je nou de hort op gaat of niet, met de recepten kun je ook thuis genieten van dat lekkere festivalvoedsel.
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade, voeg de kip toe en zorg dat alle kip bedekt is met marinade. Dek af en zet minimaal 2 uur en maximaal 24 uur in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor het krokante korstje, behalve de eieren, en 1 tl zout goed met elkaar. Kluts de eieren in een aparte kom. Neem de kip uit de marinade en wentel ze met een paar tegelijk door het bloemmengsel. Haal door het eimengsel en weer door het bloemmengsel. Leg de kip op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.
Roer voor de wafels de bloem, het bakpoeder, de baksoda en de suiker door elkaar. Voeg ½ tl zout en ½ tl peper toe. Kluts de eieren en roer ze voorzichtig door het droge mengsel. Voeg de karnemelk toe, roer glad en roer de gesmolten boter erdoorheen. Meng eventueel de pancetta erdoorheen.
Verhit voor de kip een pan die tot ⅓ gevuld is met zonnebloemolie op middelhoog vuur tot 175°C, of tot een blokje brood er in ca. 30 seconden bruin in wordt. Bak de kip in porties tot hij aan beide zijde goudgeel en gaar is. Leg de gebakken kip op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Als de kip te snel bruin wordt, zet het vuur dan wat lager.
Bak de wafels in 5-6 minuten goudgeel en gaar in een wafelmachine of -ijzer. Snijd elke wafel doormidden, zodat je twee rechthoekige wafels hebt. Verdeel over de helft van de wafels de knoflooksaus, de rucola, de tomaat en de gefrituurde kip en leg de andere wafelhelften er bovenop. Serveer direct.