Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade, frambozen en muntblaadjes

Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade en frambozen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Een klassieker met een twist: deze wafels zijn perfect voor wie zichzelf wil trakteren op iets bijzonders. Simpel om te maken, moeilijk om te weerstaan. Lekker voor ieder moment op de dag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
10

Voor de wafels

Voor de topping

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakspray
  • vershoudfolie
Een klassieker met een twist: deze wafels zijn perfect voor wie zichzelf wil trakteren op iets bijzonders. Simpel om te maken, moeilijk om te weerstaan. Lekker voor ieder moment op de dag!

Bereiding

  1. Smelt voor de wafels de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm.

  2. Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan tot het begint te schuimen. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter door de melk.

  3. Meng in een ruime kom de bloem met de fijne kristalsuiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.

  4. Hak voor de topping de witte chocolade grof. Houd 50 g apart en gebruik de rest om mee te bakken.

  5. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer. Strooi ca. 20 gram witte chocolade erover, sluit het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.

  6. Bak de rest van het beslag met de chocolade op dezelfde manier. Laat de wafels afkoelen op een rooster.

  7. Serveer de wafels met de verse frambozen en bestrooi met de overige witte chocolade en muntblaadjes.

Per stuk: 367 kcal | 43 g koolhydraten | 6 g eiwit | 19 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)