
Wafels met gekaramelliseerde witte chocolade en frambozen
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt voor de wafels de boter in een pannetje op laag vuur. Verwarm de melk in een andere pan tot lauwwarm.
Los de gist al roerend op in de warme melk en laat kort staan tot het begint te schuimen. Kluts het ei en roer het samen met de gesmolten boter door de melk.
Meng in een ruime kom de bloem met de fijne kristalsuiker en het zout. Voeg al roerend met een garde het melkmengsel toe en roer het geheel tot een glad beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag ca. 30 minuten rijzen.
Hak voor de topping de witte chocolade grof. Houd 50 g apart en gebruik de rest om mee te bakken.
Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Schenk een flinke lepel beslag in het wafelijzer. Strooi ca. 20 gram witte chocolade erover, sluit het wafelijzer en bak de wafel goudbruin.
Bak de rest van het beslag met de chocolade op dezelfde manier. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Serveer de wafels met de verse frambozen en bestrooi met de overige witte chocolade en muntblaadjes.