Versgebakken wafels
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm en verbrokkel er de gist in. Roer tot de gist is opgelost. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit.
Meng in een kom de bloem met de suiker, het vanillemerg en een snufje zout. Voeg het ei toe. Schenk al roerend geleidelijk de gistmelk erbij. Roer goed door om klontjes te voorkomen.
Smelt de boter en klop hem door het beslag. Verkruimel de beschuit fijn en roer hem door het beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Verhit het wafelijzer en vet het eventueel in met wat olie.* Schenk steeds een grote soeplepel van het beslag in het wafelijzer en klap het ijzer dicht. Bak de wafels 2-3 minuten voor lichte, zachte wafels en 4-5 minuten voor donkerdere, krokantere wafels. Laat de wafels kort afkoelen op een rooster.