Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
IJs & Co 2.0: Walnoten-maple-ijs

Walnoten-maple-ijs

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Advertentie

Aantal ml
600

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenthermometer
  • vershoudfolie
  • ijsmachine

Bereiding

  1. Breng de melk, slagroom, 180 gram ahornsiroop en het zout in een pannetje op middelhoog vuur tot net tegen de kook aan; roer regelmatig.

  2. Doe de ijsblokjes in een grote kom en giet er water bij tot het ijs bijna onder staat. Klop de eidooiers los in een hittebestendige kom. Giet het warme melkmengsel al roerend bij de eidooiers om deze te temperen.

  3. Schenk alles weer terug in de pan en zet het vuur laag. Blijf roeren met een spatel totdat de custard 80°C is, of dikker wordt. Giet door een zeef in een kom en zet de kom in het ijsbad. Blijf regelmatig roeren tot de custard is afgekoeld. Dek af met een stukje plasticfolie direct op de ijsbasis zodat er geen velletje kan vormen. Zet daarna minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor tot 135°C. Verspreid de walnoten over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de oven, tot ze beginnen te ruiken en goudbruin zijn. Laat afkoelen en hak de walnoten fijn.

  5. Breng 100 gram ahornsiroop in een pannetje op laag vuur aan de kook. Zet het vuur uit en roer de walnoten door de siroop. Zet opzij tot gebruik.

  6. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg tegen het einde de walnoten toe.

Per portie (8): 379 kcal | 27 g koolhydraten | 6 g eiwit | 27 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

IJs & Co 2.0

€ 24,50
IJs & Co cover