Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
breekbrood

Walnotenbreekbrood

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 15

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak de walnoten zeer fijn. Meng de walnoten met het cacaopoeder, het eiwit, de rietsuiker en een snufje zout. Rol het deeg uit en verdeel het walnotenmengsel eroverheen.

  2. Rol het deeg over de lange kant losjes op tot een langwerpige rol. Snijd ca. 19 plakken van ca. 3 cm dik van het deeg en leg ze op het snijvlak tegen elkaar aan op de bodem van een met boter ingevette taartvorm. Dek losjes af met vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C/hetelucht: 200°C). Plaats de taartvorm ca. 25 minuten in de oven tot het brood goudbruin en krokant is. Laat ca. 10 minuten afkoelen en bedruppel met de honing. Laat verder afkoelen.

Foto's: Eddy Haitjema Foodstyling & Receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)