Walnotenpoffertjes met zoetzure wortel
Uitdagend
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal 100 g walnoten zeer fijn. Meng de gemalen walnoten met het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout. Klop de eieren met de melk los. Roer het walnoten-meelmengsel erdoorheen tot een glad beslag. Voeg wat zout en peper toe. Laat het beslag ca. 10 minuten rusten.
Schil de winterpeen en rasp hem op een mandoline in dunne reepjes of gebruik een juliennesnijder. Was de rucola en laat hem goed uitlekken. Rooster de overige walnoten in een droge pan goudbruin.
Smelt de boter. Verhit de poffertjespan en vet hem in met de gesmolten boter. Vul ieder kuiltje met beslag en bak de poffertjes ca. 1 minuut. Draai de poffertjes om met een kleine vork en bak ze nog 1-2 minuten. Houd de poffertjes warm en herhaal tot het beslag op is.
Verhit de azijn en de honing in een pan. Meng goed en voeg de wortelreepjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de rucola toe, zodat hij net begint te slinken. Verdeel de warme poffertjes over borden en leg er de wortel en rucola op. Bestrooi met de geroosterde walnoten.