Bereiding

  1. Meng 50 g boter met de geraspte citroenschil, het paprikapoeder, de peterselie, een snufje chilivlokken en een snufje zout. Schep de boter op een vel vershoudfolie en vorm er een rol van. Leg in de koelkast om hard te laten worden.
  2. Verhit de overige boter met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg, zodra de boter is gesmolten, de aardappels toe. Schep de aardappels niet te vaak om, maar laat ze aan iedere zijde goed goudbruin worden. Bak ze in totaal 15-20 minuten. Ze zijn klaar als je mes er makkelijk doorheen glijdt.
  3. Breng de aardappels op smaak met zout en peper. Verwarm een klontje van de citroenboter in een andere pan en bak daarin de haring ca. 3 minuten aan beide zijden tot hij gaar is. Schep de boter steeds met een lepel over de haring.
  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er aan een stuk met een lepel uit. Leg de avocado’s met het snijvlak naar beneden op je werkblad en snijd ze in de breedte in dunne plakjes. Trek de plakjes wat verder uit elkaar tot een lange strook en rol de strook op tot een roosje. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met chilivlokken.
  5. Verdeel de aardappels over 4 borden. Leg op ieder bord een haring en schep op de haring een klontje citroenboter. Garneer de borden met de avocadoroosjes.

Per portie: ca. 682 kcal 27 g eiwit
52 g vet 25 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson