Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Warm gerookte haring met knapperige aardappeltjes

Warm gerookte haring met knapperige aardappeltjes

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 50 g boter met de geraspte citroenschil, het paprikapoeder, de peterselie, een snufje chilivlokken en een snufje zout. Schep de boter op een vel vershoudfolie en vorm er een rol van. Leg in de koelkast om hard te laten worden.

  2. Verhit de overige boter met een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg, zodra de boter is gesmolten, de aardappels toe. Schep de aardappels niet te vaak om, maar laat ze aan iedere zijde goed goudbruin worden. Bak ze in totaal 15-20 minuten. Ze zijn klaar als je mes er makkelijk doorheen glijdt.

  3. Breng de aardappels op smaak met zout en peper. Verwarm een klontje van de citroenboter in een andere pan en bak daarin de haring ca. 3 minuten aan beide zijden tot hij gaar is. Schep de boter steeds met een lepel over de haring.

  4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er aan een stuk met een lepel uit. Leg de avocado’s met het snijvlak naar beneden op je werkblad en snijd ze in de breedte in dunne plakjes. Trek de plakjes wat verder uit elkaar tot een lange strook en rol de strook op tot een roosje. Besprenkel met wat citroensap en bestrooi met chilivlokken.

  5. Verdeel de aardappels over 4 borden. Leg op ieder bord een haring en schep op de haring een klontje citroenboter. Garneer de borden met de avocadoroosjes.

Per portie: 682 kcal | 25 g koolhydraten | 27 g eiwit | 52 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)