Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
waterijsjes

Citroen-gemberijsjes

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de gember en rasp hem zeer fijn. Was de citroenen met heet water en wrijf ze droog. Rasp van 2 citroenen de schil af. Breng de gember, de citroenschil en de suiker met 750 ml water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 5 minuten afgedekt op laag vuur trekken.

  2. Laat de siroop afgedekt helemaal afkoelen en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast tot hij koud is. Zeef de siroop door een fijne zeef. Pers het sap uit de 2 citroenenzonder schil en meng het sap door de siroop. Snijd de derde citroen in zeer dunne schijfjes.

  3. Schenk de siroop in de ijsvormpjes tot ca. 1,5 cm onder de rand. Druk in ieder vormpje een citroenschijfje en een ijsstokje. Zet minimaal 3 uur in de diepvries. 

Zelf waterijsjes maken was nog nooit zo easy, een waterijsjes mal koop je bij veel huishoudwinkels en bij grote supermarkten. Zorg dat je een oppervlakte in de vriezer vrij maakt waar je ze rechtop neer kunt zetten voor 3 uur. Fijn dat je dit nu al leest, in plaats van het moment dat je voor je vriezer staat met de gevulde ijsjes in je handen...

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)