Citroen-gemberijsjes
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de gember en rasp hem zeer fijn. Was de citroenen met heet water en wrijf ze droog. Rasp van 2 citroenen de schil af. Breng de gember, de citroenschil en de suiker met 750 ml water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 5 minuten afgedekt op laag vuur trekken.
Laat de siroop afgedekt helemaal afkoelen en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast tot hij koud is. Zeef de siroop door een fijne zeef. Pers het sap uit de 2 citroenenzonder schil en meng het sap door de siroop. Snijd de derde citroen in zeer dunne schijfjes.
Schenk de siroop in de ijsvormpjes tot ca. 1,5 cm onder de rand. Druk in ieder vormpje een citroenschijfje en een ijsstokje. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.