Waterkerssalade met burrata en geroosterde-walnotendressing
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster voor de dressing de halve walnoten in een droge koekenpan op laag vuur tot ze notig ruiken. Stort ze uit op een snijplank en hak ze grof. Doe de sjalot in een kom met de azijn en een snufje zout. Roer de mosterd erdoorheen en druppel vervolgens beide olies erdoorheen terwijl je constant klopt, totdat je een gladde, dikke dressing hebt. Voeg zo nodig een scheutje water toe om de dressing wat losser te maken.
Scheur de waterkers in grove stukken, verdeel hem over een serveerschaal of twee borden en garneer met de radijs, de komkommer en de gepekelde walnoten. Scheur de burrata in stukjes en leg ze in het midden van de salade. Proef of de dressing op smaak is en voeg zo nodig zout, peper of suiker toe en roer vervolgens de walnoten door de dressing. Lepel de dressing over de salade.