Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Watermeloensorbet

Watermeloensorbet

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de suiker, de munt en 150 ml water in een pan en kook ca. 10 minuten, tot het mengsel dik en stroperig is en de achterkant van een lepel kan bedekken. Laat afkoelen en vis de takjes munt eruit.

  2. Maal de watermeloen en het limoensap in een keukenmachine of blender glad. Doe het mengsel in een fijne zeef om de zaadjes eruit te halen. Roer de suikersiroop erdoorheen en doe in een diepvriesbestendige bak of ijsmachine volgens de instructies van de fabrikant.

  3. Als je geen ijsmachine hebt, zet het mengsel dan ca. 1 uur in de diepvries. Roer het door met een vork om grote ijskristallen kapot te maken, zet opnieuw ca. 30 minuten in de diepvries en roer opnieuw door met een vork. Herhaal deze stappen tot de sorbet bevroren is, maar je er wel bolletjes van kunt maken. Serveer met muntblaadjes, of in coupes met je favoriete sterke drank of mousserende wijn.

Per portie: 96 kcal | 23 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mowie Kay Styling: Faye Wears Foodstyling: Livia Ambraham

Wat vind jij van dit recept?

3.8 / 5.0 (5 stemmen)