Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Wedge salad met sojazaadjes en snelle augurk

Wedge salad met sojazaadjes en snelle augurk

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de sojazaadjes

Voor de dressing

Bereiding

  1. Roer de azijn, de suiker, de kurkuma, de dille en het zout door elkaar in een middelgrote glazen of houten kom tot de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de komkommerplakjes toe, schep goed om en laat ca. 10 minuten pekelen. Controleer of de komkommer nog onder het pekelvocht staan en druk ze zo nodig onder met een bord. Laat nog ca. 30 minuten pekelen.

  2. Rooster voor de sojazaadjes de zadenmix in een droge, zware koekenpan op middelhoog vuur 4-5 minuten, tot de zaadjes beginnen te kleuren en poppen. Voeg de suiker toe, roer door en neem de pan van het vuur. Schenk de sojasaus erbij, roer goed door en verdeel het mengsel over een groot bord om af te koelen. Breek met een vork in stukjes en bewaar in een luchtdichte bak. De sojazaadjes blijven tot een week goed. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kom of kannetje en breng goed op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de slapartjes over een schaal en lepel de helft van de dressing erover. Bestrooi met de snelle, zelfgemaakte augurk en lepel de rest van de dressing en de zaadjes erover.

Per portie: 208 kcal | 12 g koolhydraten | 9 g eiwit | 13 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ed Smith Fotografie: Ella Miller Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)