Pekingeend
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwijder overtollige vetkwabjes van de eend en dep de huid droog. Vul de eend met de gember, de steranijs en het vijfkruidenpoeder.
Steek de opening dicht met de satéprikker.
Breng 1 l water aan de kook en voeg de rijstwijnazijn toe.
Leg de eend op een rooster boven een grote schaal of bakblik. Lepel of schenk het kokende vocht voorzichtig over de eend tot het op is.
Laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Schenk daarna het vocht weg.
Doe de sojasaus, de rijstwijn, de suiker en 3 el water in een pan.
Kook het sojamengsel op laag vuur tot het licht stroperig is.
Lepel of schenk het mengsel over de eend. Zet de eend onafgedekt 1 nacht in de koelkast. Hierdoor zal de huid drogen en wordt hij knapperig bij het bakken.
Neem de volgende dag de eend uit de koelkast en leg hem op een rooster boven een met aluminiumfolie bekleed bakblik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bak de eend in ca. 2 uur goudbruin en knapperig. Laat hem ca. 20 minuten rusten. Snijd hem in plakjes en serveer.