Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pekingeend bereiden

Pekingeend

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder overtollige vetkwabjes van de eend en dep de huid droog. Vul de eend met de gember, de steranijs en het vijfkruidenpoeder.

  2. Steek de opening dicht met de satéprikker.

  3. Breng 1 l water aan de kook en voeg de rijstwijnazijn toe.

  4. Leg de eend op een rooster boven een grote schaal of bakblik. Lepel of schenk het kokende vocht voorzichtig over de eend tot het op is.

  5. Laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Schenk daarna het vocht weg.

  6. Doe de sojasaus, de rijstwijn, de suiker en 3 el water in een pan.

  7. Kook het sojamengsel op laag vuur tot het licht stroperig is.

  8. Lepel of schenk het mengsel over de eend. Zet de eend onafgedekt 1 nacht in de koelkast. Hierdoor zal de huid drogen en wordt hij knapperig bij het bakken.

  9. Neem de volgende dag de eend uit de koelkast en leg hem op een rooster boven een met aluminiumfolie bekleed bakblik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bak de eend in ca. 2 uur goudbruin en knapperig. Laat hem ca. 20 minuten rusten. Snijd hem in plakjes en serveer.

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Stuart Ovenden Receptuur & foodstyling: Janine Ratcliffe Styling: Jenny Iggleden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)