Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Koekje weespermoppen

Weesper mop

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • 10 minuten wachttijd10 min. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten voor ca. 20 stuks

De Weesper mop: klein van stuk maar krachtig van smaak, een heerlijk koekje voor bij de koffie.

Bereiding

  1. 1. Kneed van het amandelspijs, de eidooier en een snufje zout een glad deeg. Rol een ‘worst’ van het deeg op een schoon werkblad. Strooi de suiker over het werkblad en rol de worst erdoorheen.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Snijd het deeg in plakken van ca. 2 cm en druk de snijvlakken in de suiker. Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven, tot de randen goudbruin zijn.

Per portie: 81 kcal | 9 g koolhydraten | 2 g eiwit | 4 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)