Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Welsh rarebit met bloemkool

Welsh rarebit met bloemkool

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de rarebit

Voor de vele regen op de Britse Eilanden hebben ze een goede oplossing: pubs! Ook in Nederland zijn regenbuien de zomer niet vreemd, dus kun je thuis aan de slag met deze pubklassieker – trouwens ook heerlijk als de zon schijnt.
Marieke:
"Welsh rarebit is ook lekker met een gebakken ei of tomatensoep."

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolplakken 3-4 minuten per zijde tot ze een beetje gebruind zijn. Leg ze op keukenpapier en zet in de koelkast. Je kunt de bloemkool tot twee dagen van tevoren maken.

  2. Smelt voor de rarebit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoorheen. Voeg de melk al roerend beetje bij beetje toe, tot je een dikke bechamelsaus hebt. Laat een paar minuten zachtjes koken en roer regelmatig. Roer de cheddar, de cayennepeper, de mosterd en de worcestershiresauce erdoorheen tot de kaas is gesmolten en je een gladde saus hebt. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen. Klop de eidooiers erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Als je de rarebit niet direct wil gebruiken, doe hem dan in een luchtdichte bak en bewaar tot twee dagen in de koelkast.

  3. Neem de rarebit minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Leg de bloemkoolplakken op een bakplaat en verdeel de rarebit erover, zodat de bloemkool helemaal bedekt is. Bak 12-15 minuten in de oven. Zet de grill aan en gril de rarebit tot hij goudkleurig is en bubbelt. Verdeel over borden en serveer met uienchutney en waterkerssalade. Lekker met een groot glas koud bier.

*Laat de stronk aan de bloemkool zitten, zodat de plakken hun vorm behouden.

Per portie: 478 kcal | 25 g koolhydraten | 23 g eiwit | 30 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Tom Kerridge Fotografie: Maja Smend Styling: Sarah Birks Foodstyling: Jennifer Joyce

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)