Welsh rarebit met bloemkool
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolplakken 3-4 minuten per zijde tot ze een beetje gebruind zijn. Leg ze op keukenpapier en zet in de koelkast. Je kunt de bloemkool tot twee dagen van tevoren maken.
Smelt voor de rarebit de boter in een steelpan en roer de bloem erdoorheen. Voeg de melk al roerend beetje bij beetje toe, tot je een dikke bechamelsaus hebt. Laat een paar minuten zachtjes koken en roer regelmatig. Roer de cheddar, de cayennepeper, de mosterd en de worcestershiresauce erdoorheen tot de kaas is gesmolten en je een gladde saus hebt. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen. Klop de eidooiers erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Als je de rarebit niet direct wil gebruiken, doe hem dan in een luchtdichte bak en bewaar tot twee dagen in de koelkast.
Neem de rarebit minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Leg de bloemkoolplakken op een bakplaat en verdeel de rarebit erover, zodat de bloemkool helemaal bedekt is. Bak 12-15 minuten in de oven. Zet de grill aan en gril de rarebit tot hij goudkleurig is en bubbelt. Verdeel over borden en serveer met uienchutney en waterkerssalade. Lekker met een groot glas koud bier.