Bereiding

1. Verwarm voor de saus de slagroom en de whisky in een steelpan tot net onder het kookpunt. Laat in een andere pan de suiker op een laag vuur smelten en karamelliseren, zonder in de pan te roeren. Voeg, zodra de karamel mooi amberkleurig is, rustig het hete slagroommengsel toe en roer met een garde door elkaar. Wees voorzichtig, want de karamel is erg heet en kan spetteren. Roer nu de boter en een snufje zout door de karamel tot er een mooie gladde saus ontstaat. Laat de saus afkoelen.

2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak er de appelpartjes in tot ze lichtbruin en een beetje gekaramelliseerd zijn. Houd de appel apart.

3. Klop de eieren met de melk in een diep bord. Voeg de suiker, het kaneelpoeder en een snufje zout toe en roer alles nogmaals goed door met een garde. Leg een sneetje brood er ca. 20 seconden in, draai om en doop ook de andere zij de in het eimengsel. Herhaal met de overige sneetjes.

4. Verhit een klontje boter in een koekenpan en leg er een sneetje brood in. Bak rustig tot de onderkant goudbruin is, draai om en bak ook de andere kant mooi goudbruin. Herhaal met de overige sneetjes. Verdeel de gebakken appel en de bramen over de wentelteefjes. Bestrooi met poedersuiker en serveer er de whisky-karamelsaus* bij.

*De saus die je overhoudt kun je in een afgesloten potje tot 2 weken bewaren in de koelkast.

Per portie: ca. 647 kcal
12 g eiwit | 36 g vet | 62 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen camera: Panasonic LUMIX G 100 camera