Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Deventerkoek wentelteefje

Wentelteefjes van Deventerkoek

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Verwerk Deventerkoek in heerlijke wentelteefjes, met gekaramelliseerde appel, afgeblust met likeur.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Verwerk Deventerkoek in heerlijke wentelteefjes, met gekaramelliseerde appel, afgeblust met likeur.
*Tip
Je koopt Deventerkoek en Deventerkoeklikeur in de winkel in Deventer of online via deventerkoekwinkel.nl.

Bereiding

  1. Verhit 2 el boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel, de suiker, het kaneel en het citroensap toe en meng alles door elkaar. Bak de appel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg een scheutje likeur toe. Zet het vuur uit en schep de appeltjes uit de pan. Zet opzij.

  2. Meng de melk met het ei in een diep bord. Dompel de plakken koek even onder in het ei-melkmengsel. Verhit in dezelfde pan 2 el boter in de pan en bak er de koek aan beide zijden in tot hij mooi goudbruin kleurt.

  3. Serveer de wentelteefjes met de gekaramelliseerde appel, de gehakte chocolade en evt. wat honing.

Per portie: 723 kcal | 82 g koolhydraten | 12 g eiwit | 47 g vet

Receptfoto en recept: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)