Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Wafels met ijs en fruit

Wentelteefjes van overgebleven wafels

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Wakker worden met wentelteefjes is altijd een feestje. En nu nog beter met dit recept met overgebleven of versgebakken wafels. Serveer met je favoriete toppings en het ontbijt op bed kan beginnen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor het serveren

Wakker worden met wentelteefjes is altijd een feestje. En nu nog beter met dit recept met overgebleven of versgebakken wafels. Serveer met je favoriete toppings en het ontbijt op bed kan beginnen.

Bereiding

  1. Klop de eieren, karnemelk, suiker en kaneel samen in een diepe kom, zodat je er meerdere wafels in kunt laten weken. Laat de wafels een paar minuten in het mengsel trekken.

  2. Verhit een pan en smelt de boter. Zodra de boter lichtbruin begint te kleuren, voeg je de wafels toe.

  3. Strooi tijdens het bakken wat extra kaneel en suiker over de wafels om ze licht te karamelliseren.

  4. Bak de wafels ongeveer 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.

  5. Houd de wafels warm in een voorverwarmde oven op 70°C terwijl je de rest bakt.

  6. Serveer met extra suiker en kaneel, vers fruit, magere kwark of iets anders naar smaak.

Copyright: Desmond Gerritse. Bron: Too good to go

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)