Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
whiskey-glazed bavette

Whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De sappige bavette met de sticky, zoete glaze; als je één stukje vlees zou moeten kiezen voor op je barbecue, dan is het deze whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui.

Bereiding

  1. Meng de whiskey met de basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Klop de olijfolie erdoorheen. Meng de knoflook, de dragon en de peterselie door het whiskey-mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Giet de glaze in een ruime kom.

  2. Was de tomaten en halveer ze eventueel. Maak de lente-uitjes schoon en halveer ze in de lengte, maar laat het worteltje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen.

  3. Bestrijk zowel het vlees als de groenten lichtjes met olijfolie. Gril de bavette en de groenten op een zeer heet grillrooster boven houtskool in 4-5 minuten rondom goudbruin. Wentel de bavette, de tomaat en de lente-ui door de glaze in de kom. Leg alles nog ca. 1 minuut terug op het grillrooster en keer regelmatig om. Laat het vlees ca. 3 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

Per portie: 596 kcal | 6 g koolhydraten | 53 g eiwit | 31 g vet

Receptuur & foto: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)