Bereiding
- Meng de whiskey met de basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Klop de olijfolie erdoorheen. Meng de knoflook, de dragon en de peterselie door het whiskey-mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Giet de glaze in een ruime kom.
- Was de tomaten en halveer ze eventueel. Maak de lente-uitjes schoon en halveer ze in de lengte, maar laat het worteltje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen.
- Bestrijk zowel het vlees als de groenten lichtjes met olijfolie. Gril de bavette en de groenten op een zeer heet grillrooster boven houtskool in 4-5 minuten rondom goudbruin. Wentel de bavette, de tomaat en de lente-ui door de glaze in de kom. Leg alles nog ca. 1 minuut terug op het grillrooster en keer regelmatig om. Laat het vlees ca. 3 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
Per portie: ca. 596 kcal
53 g eiwit | 31 g vet | 6 g koolhydraten
Receptuur & foto: Willem van Santen