Whiskey-glazed bavette met dragon, tomaat en lente-ui
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de whiskey met de basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Klop de olijfolie erdoorheen. Meng de knoflook, de dragon en de peterselie door het whiskey-mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Giet de glaze in een ruime kom.
Was de tomaten en halveer ze eventueel. Maak de lente-uitjes schoon en halveer ze in de lengte, maar laat het worteltje zitten zodat ze niet uit elkaar vallen.
Bestrijk zowel het vlees als de groenten lichtjes met olijfolie. Gril de bavette en de groenten op een zeer heet grillrooster boven houtskool in 4-5 minuten rondom goudbruin. Wentel de bavette, de tomaat en de lente-ui door de glaze in de kom. Leg alles nog ca. 1 minuut terug op het grillrooster en keer regelmatig om. Laat het vlees ca. 3 minuten rusten alvorens het aan te snijden.