Wienerschnitzel
Uitdagend
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de aardappels en kook ze in 15-20 minuten, gaar in water met wat zout. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Klop de eiwitten los.
Klop de schnitzels tussen 2 lagen vershoudfolie plat met een vleeshamer of de onderkant van een steelpan. Breng de schnitzels op smaak met zout en peper en wentel ze in de bloem. Wentel de schnitzels vervolgens in het eiwit en daarna in het paneermeel.
Verhit de olie en 3 el boter in een ruime bakpan en bak de schnitzels in 5-7 minuten goudbruin en krokant aan beide zijden. De schnitzels mogen ‘drijven’ in de boter. Lepel tijdens het bakken af en toe wat boter over de bovenkant van de schnitzel. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Hak de peterselie grof. Meng de peterselie en 1 el boter door de aardappels en breng op smaak met zout en peper.
Was de citroen en snijd hem in partjes. Serveer de schnitzels met de peterselie-aardappels en geef er de citroenpartjes bij.