Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er het gehakt samen met de laurier bruin en rul in. Voeg de pastinaak, de spitskool, de sjalot en de knoflook toe en bak 2-3 minuten mee tot de groenten zacht zijn. Blus het geheel af met de wildbouillon.
  2. Breng het geheel aan de kook, laat een paar minuten koken en roer de slagroom en de crème fraîche erdoorheen. Breng de saus opnieuw aan de kook en laat ca. 15 minuten koken op laag vuur.
  3. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Schep wat saus op de bodem en verdeel wat van de mozzarella en het ontbijtspek eroverheen. Beleg met een laag lasagnevellen. Herhaal de lagen tot alle saus en de lasagnevellen op zijn. Eindig met saus en mozzarella. Bak de lasagne in ca. 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  4. Haal de lasagne uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen voor het serveren. Bestrooi de lasagne met zwarte peper. Lekker met een frisse salade.

Per portie: ca. 1645 kcal
66 g eiwit | 121 g vet | 70 g koolhydraten

Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Lekker met Tripel LeFort

Biersommelier Nathan: “Kies bij dit romige, kruidige gerecht de krachtige tripel van de West-Vlaamse Brouwerij Omer Vander Ghinste: Tripel LeFort. Een relatief nieuwe tripel van klassieke leest, met aroma’s van rode appel, kruidnagel, banaan en koriander. Het kruidige karakter van het bier smaakt lekker bij de laurier en zwarte peper in de lasagne, terwijl de romige saus goed past bij de volle, zoetige body van Tripel LeFort. Het bier is relatief hoog in koolzuur, dat houdt het fris en het snijdt goed door de room. Het behoorlijk fruitige en kruidige aroma maakt het plaatje helemaal af.”