Bereiding

  1. Was de kastanjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de kastanjes kruislings in. Smelt 4 el boter in een braadpan en leg de kastanjes erin. Pof de kastanjes ca. 20 minuten op middelhoog vuur met het deksel op de pan.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Breng de wildzwijnskoteletten op smaak met zout en peper. Verhit 2 el boter en bak er de koteletten in ca. 5 minuten goudbruin in. Leg het vlees in een ovenschaal en zet ca. 10 minuten in de oven. Bak de tomatenpuree ca. 1 minuut in de pan en blus af met de rode wijn. Voeg het bouillonblokje toe en laat de saus ca. 5 minuten op laag vuur koken.
  3. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Pel de kastanjes en meng ze met de tijm en de knoflook.
  4. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie ca. 3 minuten rusten. Laat de spinazie slinken in de rodewijnsaus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie en de kastanjes over diepe borden. Snijd het vlees in dikke plakken en leg ze op de spinazie.

Foto’s: foodies