Wildzwijnstoof met chipotle-rozijnen
Gemiddeld
ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng de tabasco met de worcestersaus en sherryazijn. Voeg alle rozijnen toe en laat ze een nacht wellen.
Bouw een kampvuur of stook een open BBQ op en verwarm hierboven de Dutch oven. Smelt de boter in de pan en laat hem bruin worden, voeg het vlees toe en bak het al roerend rondom bruin. Doe de winterpeen, knoflook en krielaardappels erbij en schep goed om. Voeg de overige ingrediënten behalve de ontbijtkoek toe en laat het geheel circa 3,5 uur zachtjes sudderen boven het vuur, tot het vlees mals en zacht is geworden.
Schep met een soeplepel de helft van het vocht uit de pan en vermeng het vocht zorgvuldig met de ontbijtkoek. Voor een mooi resultaat zorg je dat er geen klontjes meer in zitten en de ontbijtkoek goed is opgelost. Doe dit koekmengsel in de pan, roer goed en laat de wildzwijnstoof nog circa 30 minuten trekken tot hij is ingedikt.