Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
#stovember: wildzwijnstoof met pastinaak

Wildzwijnstoof met pastinaak

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Maak je klaar voor de stoofmaand van je dromen. Tefal zette stovember op de kaart en met deze gerechten huppel jij lichtvoetig deze donkere maand door.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 140°C / hetelucht: 120°C). Bestrooi het vlees met zout, peper en de bloem. Smelt de boter in een ovenbestendige braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin aan. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord.

  2. Bak in dezelfde pan de ui met de suiker tot de uien beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook, de wortel, de kruiden en specerijen toe. Doe het vlees terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn en de bouillon. Roer alles goed door en breng aan de kook. Dek de pan af en zet hem ca. 3 uur in de oven tot het vlees heel zacht is. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de pastinaak toe.

  3. Haal de pan uit de oven, roer de mosterd en de bladspinazie door de stoof en laat afgedekt 5 minuten staan tot de spinazie geslonken is. Breng de stoof op smaak met zout en peper en haal de hele kruiden en specerijen eruit. Lekker met romige aardappelpuree.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)