Winterse ontbijtaardappeltjes
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Kook de aardappels in ca. 15 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de ui ca. 8 minuten erin, tot hij begint te verkleuren. Roer regelmatig door. Voeg het karwijzaad, de knoflook, de paprika en de spruitjes toe en bak nog ca. 5 minuten met het deksel op de pan, zodat ze tegelijkertijd stomen.
Giet de aardappels af en druk ze een beetje plat met een pureestamper. Roer ze door de groenten en bak 5-10 minuten mee. Draai de aardappeltjes af en toe om.
Pocheer of kook intussen de eieren een paar minuten voor een zachte dooier, of wat langer voor een hardere dooier. Neem met een schuimspaan uit de pan. Serveer de aardappeltjes met de eieren erop.