Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Winterse ontbijtaardappeltjes

Winterse ontbijtaardappeltjes

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
2

Ingrediënten

Aardappel als ontbijt? Tegen deze winterse, vroege maaltijd zeg je zeker geen nee. Geloof ons als we zeggen dat dit het zeker waard is om te proberen!

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 15 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de ui ca. 8 minuten erin, tot hij begint te verkleuren. Roer regelmatig door. Voeg het karwijzaad, de knoflook, de paprika en de spruitjes toe en bak nog ca. 5 minuten met het deksel op de pan, zodat ze tegelijkertijd stomen.

  2. Giet de aardappels af en druk ze een beetje plat met een pureestamper. Roer ze door de groenten en bak 5-10 minuten mee. Draai de aardappeltjes af en toe om.

  3. Pocheer of kook intussen de eieren een paar minuten voor een zachte dooier, of wat langer voor een hardere dooier. Neem met een schuimspaan uit de pan. Serveer de aardappeltjes met de eieren erop.

Per portie: 370 kcal | 42 g koolhydraten | 15 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sara Buenfeld Fotografie: BBC Good Food Magazine

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)