Winterse panzanella
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Bereiding
Schep de sjalot om met de azijn, de suiker en een flinke snuf zout in een glazen of houten kom. Laat ca. 20 minuten trekken terwijl je de rest bereidt.
Spreid de gehakte bieslook uit over een bordje en rol er theelepeltjes van de geitenkaas doorheen, zodat ze rondom bedekt zijn. Zet de bolletjes geitenkaas in de koelkast om op te stijven.
Roer voor de dressing 3 el olijfolie, de ahornsiroop, de mosterd en het sinaasappelsap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en houd apart. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de pompoenpitten er met wat zout en peper 2-3 minuten in tot ze beginnen te poppen. Neem van het vuur en verdeel over een met keukenpapier bekleed bord.
Klop de dressing door elkaar om er een egaal geheel van te maken en roer de croutons erdoorheen. Laat een paar minuten wellen. Scheur grote radicchiobladeren in stukken en verdeel de radicchio over borden. Leg de partjes sinaasappel en biet erop. Bestrooi met de geitenkaasballetjes, de pompoenpitten en de ingelegde sjalot. Lepel de dressing en de croutons erover en serveer.