Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Nog zo’n heerlijk recept met witlof waar we zuurdesemtoast bij serveren. Al kun je eigenlijk elk soort geroosterd brood bij deze salade serveren wat ons betreft. De witlof en garnalen combineren perfect qua smaak en textuur.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Nog zo’n heerlijk recept met witlof waar we zuurdesemtoast bij serveren. Al kun je eigenlijk elk soort geroosterd brood bij deze salade serveren wat ons betreft. De witlof en garnalen combineren perfect qua smaak en textuur.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd het zuurdesembrood in zeer dunne plakken. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter en besmeer er de plakken brood mee. Bestrooi met zout en peper en bak ca. 12 minuten in de oven.

  2. Snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Snijd de witlof in dunne reepjes. Verdeel de witlof en de garnalen over borden en schep er de crème fraîche op. Serveer met de zuurdesemtoast.

Per portie: 308 kcal | 26 g koolhydraten | 22 g eiwit | 12 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)