Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd het zuurdesembrood in zeer dunne plakken. Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter en besmeer er de plakken brood mee. Bestrooi met zout en peper en bak ca. 12 minuten in de oven.

  2. Snijd de bieslook fijn. Meng de bieslook door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Snijd de witlof in dunne reepjes. Verdeel de witlof en de garnalen over borden en schep er de crème fraîche op. Serveer met de zuurdesemtoast.

Per portie: 308 kcal | 26 g koolhydraten | 22 g eiwit | 12 g vet

Foto's: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Subba (subba.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)