Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Witlof met koolrabi en kaassaus

Witlof met koolrabi en kaassaus

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Seppe: "Move over, witlof-met-ham-en-kaas. Hier is de veggie versie!"

Bereiding

  1. Smelt 40 g boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat bakken tot je de geur van versgebakken koekjes ruikt. Giet er al roerend de melk bij en roer met een garde tot een gladde saus.

  2. Kruid met versgemalen peper en zout. Roer er van het vuur de gruyère door.

  3. Snijd de koolrabi’s in heel dunne plakken met een mandoline of scherp mes.

  4. Maak het witlof schoon. Stoof het witlof in 20 g boter. Kruid met nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Leg een vel bakpapier op het witlof en zet er een bord of een deksel op. Laat het 15 minuten stoven en draai af en toe om. Haal het deksel weg en laat al het vocht verdampen.

  5. Wikkel de koolrabi rond de stronken witlof. Leg ze in een ovenschaal.

  6. Giet de kaassaus over de bereiding. Werk af met knoflookchips, verse tijm en peper uit de molen. Voor de versie met vlees vervang je de koolrabi door plakjes ambachtelijke gekookte ham.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Een kookboek

€ 49,99
Een Kookboek van Seppe Nobels