Bereiding

  1. Smelt 40 g boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat bakken tot je de geur van versgebakken koekjes ruikt. Giet er al roerend de melk bij en roer met een garde tot een gladde saus.
  2. Kruid met versgemalen peper en zout. Roer er van het vuur de gruyère door.
  3. Snijd de koolrabi’s in heel dunne plakken met een mandoline of scherp mes.
  4. Maak het witlof schoon. Stoof het witlof in 20 g boter. Kruid met nootmuskaat, versgemalen peper en zout. Leg een vel bakpapier op het witlof en zet er een bord of een deksel op. Laat het 15 minuten stoven en draai af en toe om. Haal het deksel weg en laat al het vocht verdampen.
  5. Wikkel de koolrabi rond de stronken witlof. Leg ze in een ovenschaal.
  6. Giet de kaassaus over de bereiding. Werk af met knoflookchips, verse tijm en peper uit de molen. Voor de versie met vlees vervang je de koolrabi door plakjes ambachtelijke gekookte ham.

*Knoflookchips maak je gemakkelijk zelf door een teentje knoflook in dunne plakjes te snijden en deze vervolgens krokant te bakken in een pan met wat neutrale olie.

Een kookboek

Uit het boek:

Een kookboek
€45,00