Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Witte bonen met spek en ei

Witte bonen met spek en ei

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukken. Blancheer de sperziebonen ca. 3 minuten in kokend water met wat zout beetgaar. Snijd het spek in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak er het spek, de ui en de knoflook ca. 4 minuten in.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Ris de rozemarijnnaaldjes van het takje en hak ze fijn. Voeg de rozemarijn en de witte bonen toe aan het spek en roer alles goed door elkaar. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Meng de sperziebonen door het wittebonenmengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. Schep het bonenmengsel in een ingevette ovenschaal en maak er 4 kuiltjes in. Breek in ieder kuiltje een ei en bak het geheel ca. 15 minuten in de oven.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)