Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Witte-chocoladetruffel

Witte-chocoladetruffel

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 5 uur wachttijdca. 5 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 30

Ingrediënten

Voor de versiering

Bereiding

  1. Doe 300 g gehakte witte chocolade, de slagroom en de boter in een hittebestendige kom en zet de kom boven een pan met zacht borrelend water; zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade en de boter, voeg het vanille-extract toe en roer alles glad. Schenk het mengsel in een kleine ovenschaal of bak en zet hem minimaal 4 uur of 1 nacht in de koelkast.

  2. Schep met een meloenschepper of een lepel kleine balletjes van het opgesteven chocolademengsel. Rol ze tussen je handpalmen mooi rond en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je moet ongeveer 30 balletjes ter grootte van een walnoot krijgen. Zet de bakplaat met de balletjes ca. 30 minuten in de vriezer.

  3. Smelt voor de versiering de witte chocolade zoals beschreven bij stap 1. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Doop de balletjes één voor één in de chocolade en wentel ze in de fijngehakte pistachenoten, de geraspte kokos, het cacaopoeder of de sprinkles. Leg de versierde balletjes terug op de bakplaat. Zet de bakplaat 1-2 uur in de koelkast of 30 minuten in de vriezer zodat de chocolade stevig wordt. Bewaar de truffels in een luchtdichte bak tot 4 weken in de koelkast.

Per portie: 122 kcal | 10 g koolhydraten | 2 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good food / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)