Bereiding
1 Snijd de kolen doormidden, sprenkel een deel van het zout tussen de koolbladeren. Week de kolen 6 tot 12 uur in water met het resterende zout. De kool is voldoende gepekeld als een koolblad soepel plooibaar is. Was de kool en laat het water eruit lekken.
2 Snijd de daikon, ui, gember, appels, peren, kastanjes, wortel, het bieslook en de mosterdsla in fijne slierten van 5 centimeter lang. Mix de ingrediënten voor de marinade tot een gladde pasta. Meng de saus met de versneden groenten.
3 Verdeel de vulling over elk koolblad. Halveer de lente-uien in de lengte en verdeel ze tussen de koolbladeren. Leg de gevulde kolen op elkaar in een afsluitbare pot. Bewaar ze gedurende 24 uur op een koele, donkere plek.
4 Voeg erna het perensap toe en bewaar de kimchi in de koelkast. Afhankelijk van de temperatuur en fermentatie kun je de kimchi 10 tot 14 dagen later serveren.
*Handigte tips voor het maken van je kimchi vind je in onze blog: Hoe maak je kimchi?
