Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
kimchi

Witte kimchi van Chinese kool

  • Gemiddeld

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1     Snijd de kolen doormidden, sprenkel een deel van het zout tussen de koolbladeren. Week de kolen 6 tot 12 uur in water met het resterende zout. De kool is voldoende gepekeld als een koolblad soepel plooibaar is. Was de kool en laat het water eruit lekken.

  2. 2     Snijd de daikon, ui, gember, appels, peren, kastanjes, wortel, het bieslook en de mosterdsla in fijne slierten van 5 centimeter lang.  Mix de ingrediënten voor de marinade tot een gladde pasta. Meng de saus met de versneden groenten.

  3. 3     Verdeel de vulling over elk koolblad. Halveer de lente-uien in de lengte en verdeel ze tussen de koolbladeren. Leg de gevulde kolen op elkaar in een afsluitbare pot. Bewaar ze gedurende 24 uur op een koele, donkere plek.

  4. 4    Voeg erna het perensap toe en bewaar de kimchi in de koelkast. Afhankelijk van de temperatuur en fermentatie kun je de kimchi 10 tot 14 dagen later serveren.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)

Kimchi

€ 25,99
kimchi