Bereiding

  1. Meng het zout met de bloem en 2 el olijfolie in een kom. Meng de gist met 100 ml lauwwarm water. Roer het bloemmengsel met een houten lepel door het gistwater. Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat hem in een met olijfolie ingevette kom op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.
  2. Neem het deeg uit de kom en druk het voorzichtig plat. Verdeel het deeg in 2 porties. Leg een doek over het deeg en laat nog ca. 30 minuten rijzen. Stook de Big Green Egg met de Plate Setter op tot ca. 300°C en zet dan de onderste schuif en de margrietschijf zo ver dicht dat de temperatuur constant blijft. Leg de pizzasteen in de Big Green Egg en laat hem in 4-5 minuten warm worden.
  3. Leg 1 stuk deeg op een met bloem bestoven werkvlak en druk het met de vingertoppen uit tot een dunne, ronde bodem. Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel de helft over de deegbodem. Schep de pizza op met de pizzaschep en schuif hem op de pizzasteen. Sluit de Big Green Egg en bak de pizza 5-6 minuten.
  4. Meng de rucola met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de rucolasalade over de pizza en rasp de helft van de parmezaan erover. Herhaal stap 3 en 4 met de andere deegbodem.

Lees hier alles over de Big Green Egg

Klik hier voor meer Big Green Egg recepten

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur: Willem van Santen Servies etc.: Eigen collectie