Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
wontonsoep

Wontonsoep met paksoi

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de velletjes wontondeeg ontdooien verpakt in vershoudfolie. Snijd de verse gember in plakjes. Kneus de citroengrasstengel zodat de smaak goed vrij kan komen. Doe de bouillon met de steranijs, de gember en de citroengras in een pan en verwarm op laag vuur. Laat ca. 30 minuten trekken. Breng de bouillon op smaak met zout.

  2. Verdeel de SMAECK Greens Pompoen in hoopjes over de velletjes wontondeeg. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw het deeg over de vulling. Knijp de deegranden goed op elkaar en vouw er eventueel een kartelpatroon in. Werk snel of in verschillende porties omdat het wontondeeg snel uitdroogt.

  3. Halveer de mini-paksoi in de lengte en spoel ze goed af met koud water. Breng de bouillon aan de kook. Leg de wontons voorzichtig in de kokende bouillon en draai het vuur lager zodat het niet meer volop kookt. Pocheer de wontons in 3 minuten beetgaar en voeg na 1 minuut de paksoi toe.

  4. Schep met een grote soeplepel 5 wontons, 2 halve paksoi en een flinke hoeveelheid bouillon in een kom. Bestrooi met de lente-ui en eventueel de rode peper. Druppel wat sesamolie in de bouillon.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)