Worst met jus en geroosterde sjalotten
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de sjalotten en snijd ze grof. Snijd de braadworsten enkele malen schuin in. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de worsten en de sjalotten ca. 15 minuten rondom in.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en hak ze grof.
Giet de aardappels af en laat ze droogstomen. Schep de sjalotten uit de pan en voeg ze toe aan de aardappels. Stamp het geheel grof. Meng de tomaat en de melk door de puree en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Blus het braadvet van de worst af met ca. 4 el water. Verdeel de stamppot en de worstjes over diepe borden en schep de jus eroverheen.