Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Wortelsalade met karwijzaad

Wortelsalade met karwijzaad

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Maak wortelsalade met karwijzaad als mezze bij een zomerse borrel of BBQ. Een heerlijk salade recept uit Tunesië.

Bereiding

  1. Voeg de wortels toe aan een pan kokend water en kook ze beetgaar. Giet af en laat een paar minuten uitstomen.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg het karwijzaad en de knoflook toe. Verwarm de karwijzaad en knoflook zachtjes in de olie tot ze geurig zijn. Voeg de gekookte wortelen toe aan de pan, roer de harissa erdoor en schep alles goed door elkaar. Knijp het citroensap erover en breng op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten koken tot de harissa begint te karamelliseren en de wortelen glanzend en kleverig zijn.

  3. Roer op het laatste moment de peterselie en de koriander erdoorheen.

Per portie: 149 kcal | 9 g koolhydraten | 1 g eiwit | 11 g vet

Receptuur en foodstyling: Ajda Mehmet Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)