Wortelsoep met komijn
Eenvoudig6 personen30 minuten bereiden
Abdel Alaoui: "Dit recept is een variant op een traditionele kemia van wortels met komijn. In de vorm van een soep krijg je een smaakexplosie in je mond."
Ingrediënten
- 500 g wortels (geschrapt en in grote stukken)
- 2 sinaasappels (geschild en in grote stukken)
- 2 takjes tijm (blaadjes gerist)
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 dopje oranjebloesemwater
- 1 tl gemalen komijn
- 1 t l kaneel
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Kook de wortel en sinaasappel 20 minuten in 1 liter water met de tijm en basterdsuiker. Pureer ze daarna met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep.
- Serveer de soep lekker warm in soepkommen met een paar druppels oranjebloesemwater en bestrooid met de komijn en kaneel.