Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
yakitori van shiitake

Yakitori van shiitake met wakamesalade

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Op zoek naar een vegetarische yakitorispiesjes? Probeer dan deze variant, gemaakt met shiitakes! De paddenstoel heeft een heerlijke bite en de marinade zorgt voor een super smaakvolle spies, zoals je hem gewend bent.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pannetje en breng aan de kook. Laat ca. 1 minuut inkoken. Neem van het vuur.

  2. Snijd de steeltjes van de shiitakes en laat daarbij ca. ½ cm zitten. Leg de shiitakes in een schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg dat de paddenstoelen rondom bedekt zijn met de marinade. Laat ca. 30 minuten intrekken.

  3. Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommertjes in drieën en kneus ze door er met bijvoorbeeld een pannetje op te slaan. Meng de komkommers met de wakame, de rijstazijn en de chili­olie.

  4. Rijg de shiitakes per 3 of 4 aan houten spiesjes. Gril de spiesjes in een grillpan of ­ nog lekkerder ­ boven houtskool ca. 2 minuten per zijde. Serveer de yakitorispiesjes met de salade en garneer met wat bosui.

Per portie: 105 kcal | 17 g koolhydraten | 3 g eiwit | 2 g vet

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)