Yakitori van shiitake met wakamesalade
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pannetje en breng aan de kook. Laat ca. 1 minuut inkoken. Neem van het vuur.
Snijd de steeltjes van de shiitakes en laat daarbij ca. ½ cm zitten. Leg de shiitakes in een schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg dat de paddenstoelen rondom bedekt zijn met de marinade. Laat ca. 30 minuten intrekken.
Maak ondertussen de salade. Snijd de komkommertjes in drieën en kneus ze door er met bijvoorbeeld een pannetje op te slaan. Meng de komkommers met de wakame, de rijstazijn en de chiliÂolie.
Rijg de shiitakes per 3 of 4 aan houten spiesjes. Gril de spiesjes in een grillpan of  nog lekkerder  boven houtskool ca. 2 minuten per zijde. Serveer de yakitorispiesjes met de salade en garneer met wat bosui.