
Yayla corbasi
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Yayla Ƨorbasi is een Turkse soep die wordt gemaakt van yoghurt, kruiden en rijst. Deze soep wordt in Turkije traditioneel gegeten als je ziek bent omdat de ingrediƫnten je helpen aan te sterken.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de rijst ruim onder water in een ruime pan. Voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Meng de yoghurt met de eidooier en de bloem.
Voeg het yoghurtmengsel al roerend toe aan de hete soep en laat nog ca. 3 minuten rustig garen. Breng de soep op smaak met zout, peper en 1 tl chilipoeder.
Verhit de boter in een pan en fruit de gedroogde munt ca. 2 minuten. Roer de muntboter door de soep. Serveer de soep en garneer met chilipoeder en verse munt.









