Bereiding

Met een zelfgemaakte siroop heb je een multi-inzetbare smaakmaker in huis. Deze yoghurtsorbert heeft een verrassende peperachtige anijssmaak.

  1. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp er de schil fijn af. Pers het sap uit de citroen. Was de dragon en schud hem goed droog. Houd 1 takje dragon apart.
  2. Breng in een pan 300 ml water met de suiker, de dragon, het citroensap en de citroenschil aan de kook. Neem van het vuur en laat afkoelen. Laat de siroop een nacht in de koelkast trekken.
  3. Zeef de siroop door een fijne zeef. Houd 6 el siroop apart en meng de overige siroop door de yoghurt. Schenk het yoghurtmengsel in de ijsmachine en draai er een gladde sorbet van. Schep de sorbet in een bak en laat hem afgedekt ca. 3 uur in de vriezer opstijven.
  4. Hak de blaadjes van de overige dragon fijn en meng ze met de overige siroop. Schep bollen van het zachte ijs in glazen en druppel er de dragonsiroop overheen. Strooi er de pistachenoten overheen.

Heb je geen ijsmachine? Zet het mengsel dan minimaal 2 uur in een kom in de vriezer en roer het ieder half uur goed door met een garde. Het resultaat zal minder fijn, maar niet minder lekker zijn.
Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie