Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zachte cake in een butterscotchsaus

Zachte cake met butterscotchsaus

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Deze saus heeft een warme, volle karamelsmaak. Je serveert ’m lauwwarm met de saus eroverheen en daarom perfect na je diner of als warme traktatie bij je koffie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Voor de saus

Voor de cake

Lees verder na de advertentie

Deze saus heeft een warme, volle karamelsmaak. Je serveert ’m lauwwarm met de saus eroverheen en daarom perfect na je diner of als warme traktatie bij je koffie.
Variatietip
Butterscotch is perfect voor zoete lekkernijen. Verwerk het bijvoorbeeld in een taart of maak er karamelappels van.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ovenschaal van 1,5 l inhoud in met boter.

  2. Doe voor de saus alle suiker, de boter en het water in een grote pan op laag vuur. Laat de suiker oplossen en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur als de saus goed gemengd is en wat is ingedikt.

  3. Doe alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en klop met een handmixer licht en luchtig. Lepel het beslag in de ingevette ovenschaal.

  4. Schenk de saus over de achterkant van een lepel op het beslag. Bak de cake 35-40 minuten in de oven tot hij goudkleurig en gerezen is.

  5. Bestuif met wat poedersuiker, verdeel over bordjes of bakjes en serveer met een flinke bol vanilleroomijs.

Per portie: 429 kcal | 67 g koolhydraten | 5 g eiwit | 15 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Helena Busiakiewicz Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!