
Zachte cake met butterscotchsaus
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Deze saus heeft een warme, volle karamelsmaak. Je serveert ’m lauwwarm met de saus eroverheen en daarom perfect na je diner of als warme traktatie bij je koffie.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ovenschaal van 1,5 l inhoud in met boter.
Doe voor de saus alle suiker, de boter en het water in een grote pan op laag vuur. Laat de suiker oplossen en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur als de saus goed gemengd is en wat is ingedikt.
Doe alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en klop met een handmixer licht en luchtig. Lepel het beslag in de ingevette ovenschaal.
Schenk de saus over de achterkant van een lepel op het beslag. Bak de cake 35-40 minuten in de oven tot hij goudkleurig en gerezen is.
Bestuif met wat poedersuiker, verdeel over bordjes of bakjes en serveer met een flinke bol vanilleroomijs.












