Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Zachte grapefruitkoekjes met zwarte peper

Zachte grapefruitkoekjes met zwarte peper

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal stuks
16

Voor het deeg

Voor de vulling

Benodigdheden

  • bakpapier
  • spuitzak (met ronde spuitmond)
Roze grapefruit
Deze citrusvrucht is het hele jaar door verkrijgbaar, maar smaakt het lekkerst in de winter en de lente, wanneer hij zoet en sappig is. Op zoek naar de sappigste grapefruit? Let er dan op dat de vrucht zwaar aanvoelt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C). Bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier. Zeef voor het deeg de bloem, de poedersuiker en de maizena in een grote kom. Voeg de boter, de grapefruitschil en de peper toe en klop met een handmixer op middelhoge snelheid tot het deeg net samenklontert. Het deeg moet nu op broodkruim lijken. Gebruik een houten lepel om er een samenhangend deeg van te maken.

  2. Rol met vochtige handen 32 balletjes van het deeg. Leg ze op de bakplaten, een beetje uit elkaar zodat ze nog kunnen uitlopen. Doop een vork in wat bloem en druk er elk bolletje een beetje plat mee, maar niet helemaal, zodat er lijntjes in de koekjes komen. Bak ca. 25 minuten in de oven tot ze lichtgoudkleurig zijn. Draai de bakplaten halverwege de baktijd om. Laat de koekjes ca. 10 minuten afkoelen en uitharden op de bakplaten en leg ze op een rooster om ze helemaal te laten afkoelen.

  3. Doe intussen voor de vulling de poedersuiker, de boter, het grapefruitsap, de grapefruitschil en een druppeltje roze levensmiddelenkleurstof in een grote kom en klop met een handmixer in ca. 2 minuten dik en romig. Zet ca. 20 minuten in de koelkast.

  4. Gebruik kleine lepeltjes of een spuitzak om op de helft van de koekjes (op de zijde zonder lijntjes) de vulling te verdelen. Druk de andere helft van de koekjes erbovenop, met de lijntjeszijde naar boven. De koekjes zijn het lekkerst als je ze dezelfde dag eet, maar je kunt ze in de koelkast tot twee dagen bewaren.

Per portie: 555 kcal | 63 g koolhydraten | 3 g eiwit | 32 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)