Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Zalm in bananenblad

Zalm in bananenblad

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de saus

Bereiding

  1. 1. Breng een grote pan met een bodem water aan de kook. Dompel er kort het bananenblad in (erin en eruit) en spoel ze af onder koud stromend water.

  2. 2. Leg de bladeren in de breedte op je werkblad. Leg de zalm, de lente-ui, de gember en de enoki-paddenstoelen op de bladeren. Vouw voorzichtig de bladeren om de zalm als een dekentje.

  3. 3. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het vuur laag en zet het stoommandje op de pan. Leg de pakketjes erin, zet het deksel erop en stoom de pakketjes ca. 10 minuten.

  4. 4. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar. Leg de zalm op een bord en lepel de saus eroverheen. Serveer met jasmijnrijst of noedels.

Foto’s: Willem van Santen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter / Foodblabla Styling: alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)