Zalm in bananenblad
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Breng een grote pan met een bodem water aan de kook. Dompel er kort het bananenblad in (erin en eruit) en spoel ze af onder koud stromend water.
2. Leg de bladeren in de breedte op je werkblad. Leg de zalm, de lente-ui, de gember en de enoki-paddenstoelen op de bladeren. Vouw voorzichtig de bladeren om de zalm als een dekentje.
3. Vul een pan met een bodempje water en breng aan de kook. Let daarbij op dat er niet te veel water in de pan zit want de producten in het stoommandje mogen niet nat worden. Zet het vuur laag en zet het stoommandje op de pan. Leg de pakketjes erin, zet het deksel erop en stoom de pakketjes ca. 10 minuten.
4. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar. Leg de zalm op een bord en lepel de saus eroverheen. Serveer met jasmijnrijst of noedels.