
Zalm in mosterdsaus met herfstsalade
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200ā°C / hetelucht: 180ā°C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de spruitjes en de pompoen op de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met een snuf zout en peper en bak in ca. 25 minuten gaar in de warme oven.
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en houd apart.
Rooster de gehakte walnoten goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan en houd apart. Laat in dezelfde pan de boter schuimen en bak de oesterzwammen er op hoog vuur goudbruin in. Neem van het vuur en houd apart. Maak de dressing door de rodewijnazijn te mengen met de mosterd en de extra vierge olijfolie. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Neem de groenten uit de oven en stort in een mengkom. Voeg de afgegoten linzen en de paddenstoelen toe en roer goed. Wacht voor het toevoegen van de dressing tot het moment dat je de salade gaat serveren.
Verhit voor de zalm de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de sjalot en de knoflook toe. Roer met een houten lepel en bak tot de sjalot glazig is. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol in ca. 4 minuten verdampen. Voeg de slagroom, de mosterd en de honing toe en roer goed. Knijp de citroen erin uit, roer opnieuw en houd de mosterdsaus op laag vuur warm onder af en toe roeren.
Verhit een pan op hoog vuur en voeg de olijfolie toe. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze ca. 3 minuten per zijde, tot de buitenkanten krokant zijn. Leg op elk bord een stuk zalmfilet en lepel daar wat van de mosterdsaus op.
Schep de dressing door de kom met groenten en verdeel de herfstsalade naast de zalm. Maak het gerecht af met de tijm.