Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Zalm met citroenboter, gekookte aardappels en kruidensalade

Zalm met citroenboter, gekookte aardappels en kruidensalade

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd iedere zalmfilet 3 keer overdwars in en leg ze op de bakplaat.

  2. Smelt de boter en meng er het citroensap door. Bestrooi de zalm met zout en peper en besmeer ruim met de citroenboter. Bak de zalm ca. 7 minuten in de oven.

  3. Was de kervel en de bladselderij in koud water en schud ze goed droog. Pluk de kruiden van de takjes en snijd de bieslook fijn. Meng de kruiden met de olijfolie.

  4. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Breng de aardappels op smaak met zout en peper. Serveer de aardappels met de zalm en de kruidensalade.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)