Zalm met kruidige crème fraîche & gezouten komkommer
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng de komkommer met wat zout in een vergiet boven de gootsteen en laat 15 minuten uitlekken terwijl je de rest maakt.
Leg de krieltjes in een grote pan met koud gezouten water en breng aan de kook. Kook 10 minuten, of totdat de punt van een mes er gemakkelijk ingeprikt kan worden. Giet af. Schud de komkommer met de helft van de dille en de aardappels om. Meng de crème fraîche, kappertjes, geraspte schil van 1 onbespoten citroen en de overige dille in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper
Bestrooi de stukjes zalm rondom goed met zout. Verhit een flinke scheut koolzaadolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en leg de zalm met de huid naar beneden erin. Bak 5 minuten, of tot de huid lekker krokant is (ik druk de zalm vaak met een spatel plat, zodat de huid overal in contact komt met de hete pan). Draai de zalm om en bak nog 2 tot 3 minuten.
Verdeel de zalm (met de huid naar boven) over 4 borden en serveer met de krieltjes, komkommer, kruidige crème fraîche en een partje citroen.