Bereiding

  1. Roer de bijna zachte boter met de misopasta, de fijn geraspte citroenschil en het citroensap tot een glad mengsel. Leg het midden op een stuk huishoudfolie. Rol de folie strak op, zodat er een rol ontstaat, en draai de zijkanten zoals bij een toffee. Leg de rol in de koelkast.
  2. Maak de spinazie schoon, was de blaadjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de sjalotjes en het teentje knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook erin tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe. Strooi er zout op en schep de blaadjes spinazie om tot ze geslonken zijn. Voeg zo nodig nog wat zout toe en houd de spinazie warm.
  3. Gril de repen zalmfilet boven hete kooltjes of bak ze in een pan met een antiaanbaklaag in 3 eetlepels olie. Reken 3-4 minuten per kant. Breng de gegrilde of gebakken zalm op smaak met zout en leg er misoboter op. Serveer de zalm op een bedje van spinazie.

Tip: als je de zalm volgens het recept bereidt, blijft hij vanbinnen glazig, zoals je op de foto ziet. Wil je de zalm iets gaarder, gril of bak hem dan 1-2 minuten langer.
Tip: Misoboter kun je van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren. Hij past ook uitstekend bij steaks en andere gerechten van de grill.
Deze recepten komen uit het boek Mijn Japanse keuken.