Bereiding

Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Voor de bereiding van deze zalm is een afsluitbare barbecue nodig. De hitte van onderen wordt getemperd door het hout, de subtiele smaak trekt zo in de vis. De warmte, door het deksel weerkaatst, zorgt ervoor dat de zalm mooi egaal gaar wordt.

  1. Week het cederhouten plankje ca. 1 uur en 30 min. in koud water.
  2. Breng de zalmfilet op smaak met zout en peper. Was de limoenen en snijd ze in dunne schijfjes. Leg de helft van de limoenschijfjes op het plankje en leg er de zalmfilet op.
  3. Meng de sojasaus, de rijstazijn, de bruine basterdsuiker, de sambal en de olie. Bestrijk de zalmfilet met het sojamengsel. Leg de overige limoenschijfjes op de zalmfilet.
  4. Leg het cederhouten plankje direct op het rooster van de barbecue en sluit de barbecue. Bak het geheel ca. 35 minuten. Snijd de lenteuitjes in dunne ringen en strooi ze over de zalm. Lekker met gepofte courgette.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie