
Poké bowl met zalm
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
De Hawaïaanse traditie is niet meer weg te denken uit ons land. Niet zonder reden, want de poké bowl is lekker, gezond én super makkelijk om zelf te maken. Probeer dit recept maar eens!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Snijd de zalm in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd hem in blokjes.
Rooster het sesamzaad in een droge pan goudbruin. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem schuin in ringen. Pel de sjalot en snijd hem in dunne ringen.
Meng de sojasaus met de sesamolie, de suiker, het gemberpoeder, het sesamzaad en de rode peper. Meng er de zalm en de avocado doorheen. Serveer de poké in kommen met de rijst en de zeewiersalade.











